Ga naar de inhoud

CLUBLADDER TENNIS

Op onze club werken wij mee aan verbinding tussen tennissers.

Nog maar net begonnen met tennis, of zoek je iemand om mee te spelen tijdens het zomerseizoen? De online tennisladder is een leuke en snelle manier om nieuwe tennisvrienden op je club te ontmoeten. Meld je aan en binnen 2 weken speel je je eerste ladderwedstrijd op jouw niveau. Te druk of geblesseerd? Dan sla je gewoon een ronde over.

Twijfel je als man of vrouw om deel te nemen aan een gemengde ladder? Zeker niet doen… Je geeft je speelniveau in en automatisch speel je snel leuke wedstrijden op jouw niveau.

Meespelen op de tennisladder is simpel

  1. Maak je lidmaatschap in orde op onze club (Lidmaatschap Tennis Vlaanderen is vereist)
  2. Meld je aan op de clubladder via de bovenstaande link.
  3. Selecteer je speelsterkte.
  4. Kies wanneer en hoe vaak je graag speelt.
  5. Download de app (zie bovenstaande link) en maak het nog eenvoudiger om alles te volgen.

De 1e ronde word je ingedeeld op basis van je opgegeven speelsterkte. Daarna tellen alleen je wedstrijdresultaten om je op het juiste speelniveau te brengen en leuke wedstrijden te beleven tegen andere tennissers!

Rondes

Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvangen de spelers een email met informatie over de volgende wedstrijd. De hoogstgenoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door je instellingen aan te passen.

Seizoen

De clubladder loopt in het zomerseizoen tot eind september. Je kunt je het hele zomerseizoen aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Je wordt vanzelf ingedeeld voor het volgend seizoen, totdat je je afmeldt.

Spelregels

Je speelt de gebruikelijke speeltijd en telt de games door. De wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.